News
AVIATOR і Божена Дар: “Одружуйтеся не для галочки!”

Чоловічий і жіночий погляд на весілля — чи так вони відрізняються між собою? Ми поспілкувалися з фронтменами гурту AVIATOR і співачкою Боженою Дар про головний день у житті кожної закоханої пари і розпитали про спеціальну версію кліпу на пісню “Наречена”.

Кожен із вас самобутній, але при цьому залишає відчуття рідного: такі ось абсолютно свої та близькі практично кожному. Зараз ви випускаєте спеціальну версію кліпу “Наречена” із фрагментами “народних” весіль. Для вас ця робота — підтвердження сформованих образів? Як виникла така ідея?

AVIATOR: Для нас ця робота — ще один крок назустріч людям! Ми завжди вважали і вважаємо, що артист не повинен себе обмежувати і захищатися від публіки. Глядач — це та людина, для якого і заради якого, власне, артист й існує! У принципі, ідея з відеороботами “з народу” спочатку належала нашому кліпмейкеру Радіславу Лукіну. Просто у процесі монтажу вже відзнятого в Баку матеріалу для кліпу ми зрозуміли, що саме місто і той настрій, який нам вдалося передати разом із Боженою Дар, вже варті уваги глядача. Тому ми і зробили “хід конем”: вирішили зробити спеціальну версію, щоб притримати інтригу і дати людям можливість подивитися у кліпі ще й на себе. Тим більше, за цей час багато хто вже текст пісні вивчив! І ми сподіваємося, що саме “народні” весілля стануть найкращою мотивацією для інших закохуватися, освідчуватися, одружуватися і шепотіти “Ти моя наречена!”. Нам приємно, що ми причетні до роботи, у якій показано щирі емоції щасливих пар.

Божена Дар: Кліпи, які створюються артистами разом із людьми “з народу”, автоматично стають народними! Людям завжди цікаво подивитися на себе з боку, і я завжди “за” такі відеороботи, “за” живе спілкування і відсутність “витягнутої руки” між виконавцем і слухачем. Я вважаю, це була чудова ідея! Вона народилася спільно, у взаємодії; нам хотілося показати непідробну і природну ніжність жінки, яка виходить заміж. Усі мріють про весілля один раз і на все життя!

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/a-bpAJjN8T4″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Скажіть відверто: а самі надіслані весілля переглядали? Чи “приміряли” їх на кліп? Чи проходили відео певний “кастинг”?

AVIATOR: Багато з відео — це відео наших знайомих! І на багатьох із цих весіль ми бували у якості музикантів. Фактично — були свідками народження цих сімей! Так, ми оголосили конкурс, про який ми розповідали на всіх радіоефірах: у нас була певна пошта, на яку будь-хто міг надіслати своє весільне відео. Абсолютно всі матеріали, які нам прислали, ми довірили професіоналізму і “пильному оку” режисера. Він вибрав кращих із кращих! Тому, якщо хтось із тих, хто читає це інтерв’ю, відправляв нам відео, але не побачив себе в кліпі, — будь ласка, не засмучуйтеся і не ображайтеся на нас. Повірте, вас було дуже багато!

IMG_5422

Божена Дар: Чесно скажу: не переглядала. Монтування відео ми повністю довірили професіоналам. І так, моє весілля також “взяло” у ньому участь!

Яка, на ваш погляд, ідеальна доля для пісні “Наречена”?

AVIATOR: Декларуємо як гімн молодят, причому з повною відповідальністю! Усі слова пісні відповідають тим змістам і тим станам, які люди переживають саме в момент весілля. Тому зичимо нашій пісні популярності “Despasito”, а долі та народної любові  — “Гоп-гоп” Вєрки Сердючки!

Божена Дар: Взагалі я відношу себе до виконавців, які хочуть співати “безсмертні” пісні пісні. Як на мене, музика повинна викликати емоції. Завжди! “Наречена” — пісня, яка вже залишила слід на багато років вперед. Хочеться, щоб вона лунала на всіх весіллях, щоб наречені її співали своїм обранцям. Вона вічна, тому що в ній співається про вічне, люди ж завжди будуть одружуватися! Так що, як на мене, ідеальна доля для пісні “Наречена” — це саме вічність.

Як часто вас запрошували і запрошують виступати саме на весіллях?

AVIATOR: Третина наших корпоративних виступів на рік — це весілля!

AVIATOR_1 (2)

Божена Дар: Поки що не доводилося. Виступала тільки на власному весіллі, співала для чоловіка. Більше мене можна побачити на інших заходах, громадських, я ж і волонтер — у тому числі!

А досвідом ведучого або тамади на святі хтось із вас може похвалитися?

AVIATOR: Саме на весіллі — ні. Це дуже велика відповідальність! Від ведучого на весіллі повністю залежить настрій всіх: і молодят, і гостей. Для цього є спеціально навчені люди (сміються). Це наші колеги, наші друзі. Ми з великою повагою ставимося до їхньої праці!

Божена Дар: Так! У мене значний досвід проведення урочистостей. Завжди позиціонувала себе саме як співочу ведучу, яка і поговорить, і заспіває.

Побутує така думка, що весілля — це день більше для нареченої, тому що дівчата мріють про білу пишну сукню та фату з дитинства. Ви згодні з цим?

AVIATOR: Момент щодо білої сукні — так, для дівчини більше важливий, але тільки щодо сукні! У принципі, сама подія — це свято для батьків. Для них важливо розуміти, що діти вступають у новий етап життя. Їм хочеться підняти тост, побачитися з друзями і родичами, помилуватися красивими молодими…

Божена Дар: А ось я можу погодитися, відсотках у 80 випадків саме так дівчата і вважають! Щоправда, у мене все не так було… Це якраз я пропонувала чоловікові “камерне” затишне весілля. Мені не хотілося пишну сукню, взагалі! Весілля, наче в казці, — це мрія мого чоловіка! Він мені так і сказав: “Одружуюся один раз, тому це буде свято справжнього кохання!”. Анітрохи не шкодую, що не стала з ним сперечатися. І всім тепер кажу: весілля, так, повинно бути “впору” вашому гаманцю, але повинно бути обов’язково! Це приголомшливий день!

Що у вашому уявленні означає “весілля мрії”?

AVIATOR: Головне — не крутість весільної сукні, а розуміння, що все, що відбувається сьогодні — не для “галочки”! Цей день наповнений магією, і він не залежить від матеріального. Повинно бути внутрішнє наповнення любов’ю і відчуття щастя!

IMG_5380

Божена Дар: Весілля мрії — це коли і нареченій, і нареченому комфортно. Коли кохані близькі і поруч, і здорові. Коли ви організували своє свято так, як хотіли, не за правилами або чужими вказівками.

Як по-вашому, на чому на весіллі можна заощадити, а на чому — в жодному разі?

AVIATOR: На одязі точно не можна економити! Наречений і наречена повинні бути серед гостей най-найкрасивішими! Не можна скупитися і на хорошому тамаді. Навіть якщо хтось із ваших знайомих або сусідів круто жартує і розповідає анекдоти, це не означає, що йому можна довірити проведення свята! Не економте, як по нас, на шоу-програмі: самобутні артисти — ні, ми не тільки про себе зараз! (посміхаються) — швидше “запалять” будь-якого гостя, ніж кавер-бенд або діджей. Можна сміливо економити на їжі, на транспорті… Можна ж і в тролейбусі нестандартно відсвяткувати! Все ж залежить від філософії молодих! Здорово, що вийшли з моди лімузини. Ну, уявіть такий варіант: центр міста, наречена в шикарному весільному вбранні… і на роликах! А за нею — подружки, гості, родичі… Це ж такі кадри на пам’ять зробити можна!

Божена Дар: Не погоджуся з хлопцями по першому пункту. Думаю, якраз на речах можна і заощадити! Я б от не радила — на їжі та напоях. Гості в будь-якому ж випадку захочуть їсти! (посміхається) З приводу проведення заходу і класного, запального професійного ведучого згодна на всі сто!

Що для вас головне у стосунках?

AVIATOR: Довіра, повага, прийняття і вміння цінувати одне одного, підтримка і любов! Що ж без неї жити?

Божена Дар: Повага, вміння поступатися, чути один одного, гармонія, любов!

IMG_0226

Ну, і наостанок. Якби ви складали текст для вкладиша жуйки “Love is…”, як би ви продовжили фразу “Любов —  це…”?

AVIATOR: Любов — це прощати йому його друзів серед ночі. Скасовувати свої поїздки заради її гарного настрою. І брати її з подружками на свою риболовлю, щоб їй не було нудно!

Божена Дар: Любов — це вічність! Людина щаслива тоді, коли в її серці живе любов. До дітей, батьків, партнера… Вона править світом, і тільки з нею та з її допомогою можна звернути будь-які гори!

(за матеріалами порталу tochka.net)